Tips på hur du ska ta dig ur

Vi har skapat denna hjälpsida då vi insett att fler och fler söker på termer såsom "pro ana" eller "pro ana tips". Tillsammans med personer som vågar kliva fram och berätta om sina problem och hur de tagit sig ur dessa hoppas vi på att ge dig rätt inspiration och hjälp.

Vi har läst på om ämnet och vill lista varningstecken och tips på hur du ska komma ur och börja må bra.

 

"Jag vet hur du tänker och hur du har hittat hit, jag förstår dig. Jag ber dig vänligt men bestämt att läsa igenom denna anti pro ana sida för att jag bryr mig, jag vill inte att du ska dö." Ta till dig till nedan listade pro ana tips.

Paulina Rousu

Byt till ett hälsosam livsstil och säg byebye till Pro-Ana tipsen

Hälsosam mat

Ät ofta och nyttigt

Ät nyttigt tills du blir mätt och ät minst var fjärde timme för att hålla igång ämnesomsättningen i kroppen. Nyttiga recept hittar du under recepttips se nedan.

pro ana hjalp

Träna och ät ofta istället för att följa pro ana tipsen

Lägg upp ett träningsschema med träning 2-3 dagar per vecka och ät riktig lagad mat ofta. Glöm inte äta mellanmål för att hålla igång kroppen och ämnesomsättningen. Pro ana tipsen du finner på andra sidor kan du slopa om du följer dessa.

Våga prata och säg sanningen

Våga prata med vuxna

Alla råkar någon gång i livet ut för något som för en längre ner i dalen. Att lyda de pro ana tips du finner på internet för dig bara ont. Prata med vuxna och ta hjälp av vården och de organisationer som finns.

Pro Ana är en dödlig livsstil. Alternativet är att göra något som fungerar. Ät mycket och nyttigt och lägg upp ett träningsschema som inte är överdrivet. Sluta följ dessa pro ana tips redan idag!

Du kan få hjälp med tips på nyttig och hälsosam mat nedan. Se mer information om pro-ana på deras wikipedia